15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCând și unde va fi comemorat cel de-Al Doilea Război Mondial

Când și unde va fi comemorat cel de-Al Doilea Război Mondial

Militari din China, Rusia şi alte ţări au au participat, duminică, la repetiţii, la Beijing, în vederea unei parade militare programate luna viitoare pentru marcarea sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează Mediafax.

Militari din Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Mongolia, Cuba şi Mexic urmează să participe la această paradă, programată pe 3 septembrie, potrivit agenţiei oficiale China Nouă.

Avioane de vânătoare au survolat centrul Beijingului, în timpul repetiţiei cu vehicule, potrivit unor corespondenţi de presă.

Parada este considerată o afişare a capabilităţilor tot mai importante ale Armatei pentru Eliberarea Poporului, în contextul în care Beijingul îşi afirmă pretenţiile asupra unor teritorii – aflate în centrul unor dispute cu alte state din regiune – în mările Chinei de Sud şi de Est.

Un decret cu privire la capitularea Japoniei senat de către împăratul Hirohito a fost citit la radio pe 14 august 1945.

Ceremonia oficială a capitulării japoneze a avut loc la bordul navei de război USS Missouri, în Golful Tokyo, pe 2 septembrie 1945.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă