12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCând va fi lansat nou timbru cu figura lui Elvis Presley

Când va fi lansat nou timbru cu figura lui Elvis Presley

Poșta americană a anunțat, miercuri, lansarea unui nou timbru cu figura lui Elvis Presley, informează Agerpres.

Timbrul va fi lansat în luna august, la peste 20 de ani de la punerea în vânzare a unei prime versiuni, în 1993, care a fost timbrul despre care s-a vorbit cel mai mult din istoria US Postal, informează AFP..

Elvis Presley reprezintă “o continuare naturală” a seriei de timbre, evoluția lui de la statul de american de origine modestă până la cel de legendă a rockului “continuând să aibă ecou pentru milioane persoane din întreaga lume”, a declarat directorul general al Serviciului Poștal al SUA, Megan Brennan.

Viitorul timbru va fi prezentat public la Graceland, proprietatea pe care celebrul cântăreț de rock ‘n’ roll a avut-o în Memphis (statul Tennessee), în data de 12 august, în cadrul manifestărilor organizate pentru comemorarea morții marelui artist la 16 august 1977, la numai 42 de ani.

În 1992, într-o încercare — încununată de succes — de a crea un eveniment, poșta americană a cerut publicului să aleagă prin vot imaginea lui Elvis care urma să apară pe un timbru, variantele fiind o poză din tinerețe și o alta, de la maturitate. Cu acea ocazie, unii conservatori au criticat această inițiativă, susținând că muzicianul nu merita o asemenea onoare din cauza viciilor lui. Campania — în care și-a exprimat preferința chiar și Bill Clinton, candidat pe atunci la funcția de președinte al SUA, pe care a deținut-o ulterior — a tranșat problema în favoarea imaginii din tinerețe, care s-a bucurat de un amplu succes.

Vânzarea de timbre și de diferite alte produse este foarte importantă pentru Serviciul Poștal al SUA, care se confruntă cu serioase dificultăți financiare și care nu beneficiază de subvenții publice.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă