17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialCare era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Care era planul iniţial al atacatorului de la biserica afroamericană

Prieteni ai tânărului alb care a împuşcat mortal nouă persoane de culoare, într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston, au spus că inculpatul vorbise inițial despre atacarea unui campus, informează Mediafax.

Un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, Christon Scriven, a spus că tânărul a mărturisit, la o petrecere recentă, că intenţiona să atace o şcoală, potrivit Washington Post.

Citeşte şi: Barack Obama condamnă atacul ARMAT de la biserica afroamericană

Într-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit publicaţiei citate.

“Reacția mea la acel moment a fost că spune prostii”, a afirmat el pentru Washington Post.

De asemenea, Scriven a declarat pentru NBC News că este posibil ca Roof să-şi fi schimbat planurile după ce a decis că respectivul colegiu ar fi fost o țintă greu accesibilă.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un “război al raselor”.

Potrivit unui prieten de-al său, el dezvoltase o mentalitate profund rasistă.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un “act pur şi simplu malefic”, în timp ce preşedintele american Barack Obama s-a declarat “profund îndurerat” de acest incident.

Cele mai citite

ICR Paris susține prezența românească la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Institutul Cultural Român de la Paris susține participarea românească la cea de-a 77-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes,unul dintre cele...

Meciul Simonei Halep de la Trophee Clarins, amânat din cauza ploii

Meciul pe care Simona Halep trebuia să îl dispute astăzi în prima rundă a turneului Trophee Clarins de la Paris a fost amânat din...

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță critică tăierile bugetare aduse Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) este unul din semnatarii unei scrisori adresate Comisiei Europene prin care europarlamentarii critică, tăierile bugetare aduse Parchetului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă