14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Care sunt posibilele cauze ale prăbuşirii avionului AirAsia

UPDATE. Care sunt posibilele cauze ale prăbuşirii avionului AirAsia

UPDATE 15:03  Ministrul indonezian al Transporturilor a declarat marţi că avionul AirAsia care s-a prăbuşit în Marea Java  a urcat cu o viteză excesivă, apoi s-a oprit, înainte de a se prăbuşit. "În ultimele minute, avionul a urcat cu o viteză superioară celei normale. El a depăşit brusc viteza-limită la care putea urca. Apoi s-a oprit", a adăugat ministrul", a declarat ministrul citând datele înregistrate de radare.

***

Anchetatorii care cercetează cauzele prăbuşirii avionului AirAsia în Marea Java, se concentrează asupra a două posibilităţi: eroare umană şi defecţiune tehnică, după ce a exclus varianta terorismului, a declarat marţi un oficial citat de AFP.

Airbusul A320-200, cu 162 de pasageri la bord, a decolat la 28 decembrie din oraşul indonezia Surabaya cu destinaţia Singapore şi a întâlnit nori de furtună, înainte de a dispărea de pe ecranele radarelor. Aparatul s-a prăbuşit la scurt timp în Marea Java, fără a exista supravieţuitori.

Scafandrii au recuperat de atunci 53 de cadavre şi cele două cutii negre, una care înregistrează discuţiile dintre piloţi şi controlorii de trafic aerian şi cealaltă care conţine parametrii de zbor Anchetatorii Comitetului naţional pentru securitatea transporturilor au ascultat înregistratorul fonic, dar au refuzat să ofere detalii despre conversaţii, precizând doar că nu există nici un indiciu privind un eventual act terorist, mai scrie Mediafax.

Agenţia meteorologică naţională a precizat într-un raport publicat la începutul lunii că factorul care a declanşat accidentul au fost condiţiile meteorologice.

foto: Rex Features

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă