8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCare este poziţia SUA faţă de menţinerea Marii Britanii în UE

Care este poziţia SUA faţă de menţinerea Marii Britanii în UE

Secretarul de stat american John Kerry a declarat, sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, că  SUA sunt profund interesate ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană puternică. Totodată, el a mai precizat că spaţiul european se confruntă, în pezent, cu ameninţarea “cvasi-existenţială” reprezentată de criza migraţiei, informează AFP, citată de Agerpres. 

Potrivit lui Kerry, SUA vor ajuta Europa să facă faţă crizei migraţiei, criză care reprezintă o ameninţare “cvasi-existenţială” pentru continent. “SUA conştientizează natura cvasi-existenţială a acestei ameninţări pentru viaţa politică şi înţeleg ţesătura vieţii sociale din Europa”, a spus şeful diplomaţiei americane. 

Citeşte şi: Premierul Medvedev: Rusia și Occidentul, într-un nou război rece

“Tocmai de aceea ne vom ralia şi vom pune în funcţiune o misiune NATO pentru a închide o cale-cheie a migraţiei şi vă vom susţine şi de altă manieră pentru a stopa această maree, din cauza potenţialului său de a aduce atingere unităţii europene”, a declarat Kerry cu referinţă la misiunea NATO de ajutorare în lupta împotriva traficanţilor de migranţi din Turcia în Grecia, pe Marea Egee. 

Mai mult, el a adăugat că actuala criză umanitară nu este doar problema Europei, ci şi a Statelor Unite.

Citeşte şi: Premierul francez Manuel Valls avertizează: În Europa, atentatele de amploare reprezintă o certitudine

Ţările din UE au opinii diferite pe marginea acţiunilor care ar trebui luate în faţa afluxului a sute de mii de migranţi, majoritar sirieni. Germania insistă asupra unor cote de refugiaţi care să fie primiţi de ţările UE, poziţie respinsă de numeroase state membre.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă