18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCartierul general al armatei irakiene, atacat de patru kamikaze. Un general și...

Cartierul general al armatei irakiene, atacat de patru kamikaze. Un general și cinci militari au murit

Un general și alți cinci militari au murit după ce patru atacatori sinucigaşi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și-au detonat centurile cu material explozibil, în cartierul general al armatei irakiene, situat la vest de Bagdad, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Totodată, alți șapte soldaţi au fost răniţi în atentat.

Luni seara, atentatorii au atacat cartierul general al armatei în regiunea Haditha, provincia Al-Anbar (vest). În urma atacului, au fost ucişi generalul de brigadă Ali Abboud, locotenent-colonelul Farhan Ibrahim şi alţi patru militari, potrivit unor responsabili ai armatei şi poliţiei irakiene.

„Unul dintre atentatori şi-a detonat centura explozivă în interiorul biroului generalului Abboud, iar ceilalţi trei şi-au detonat explozibilii în alte locuri din cartierul general” al armatei, a declarat generalul Ali Ibrahim Daaboun. 

Citește și: Statele Unite luptă cu arme informatice împotriva grupării Statul Islamic în Irak şi Siria 

Șeful poliţiei din Haditha, colonelul Farouk al-Joughaifi, a spus că atacul a avut loc în apropiere de un important baraj hidraulic din zonă. Mai mult, el a precizat că atacatorii sinucigaşi erau îmbrăcaţi în uniforme militare. 

Statul Islamic a desfăşurat în iunie 2014 o ofensivă rapidă care i-a permis să ocupe vaste regiuni din teritoriul irakian, între care zone importante din provincia Al-Anbar, dar gruparea jihadistă este în defensivă în această provincie de mai multe luni. Forţele de securitate, cu sprijinul triburilor locale şi al aviaţiei coaliţiei internaţionale condusă de SUA, au reuşit în cursul ultimelor 18 luni să apere cel de-al doilea cel mai mare baraj din ţară, de lângă Haditha.

Citește și:  UPDATE. Zeci de morţi şi răniţi, într-o serie de atentate la Bagdad

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă