13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCasa Albă anunță amânarea întâlnirii dintre Donald Trump și Angela Merkel, din...

Casa Albă anunță amânarea întâlnirii dintre Donald Trump și Angela Merkel, din cauza vremii

Casa Albă a anunțat, luni, că va amâna întâlnirea dintre președintele Donald Trump și cancelarul german Angela Merkel, programată să aibă loc, marți, la Washington, din cauza unei furtuni de zăpadă, anunțată pentru nord-estul Statelor Unite, informează AFP, citat de Agerpres.

 

Președintele a vorbit cu cancelara germană, ei au căzut de acord să amâne întâlnirea din cauza condițiilor meteorologice", a declarat purtătorul de cuvânt Sean Spicer.

Astfel, întâlnirea va avea loc vineri.

După o iarnă relativ blândă, Statele Unite se pregătesc să înfrunte, luni noapte, cea mai mare furtună de zăpadă a sezonului. Astfel, autoritățile se așteaptă să aștearnă un strat de zăpadă de până la 60 de centimetri, relatează AFP. Furtuna de zăpadă urmează să fie însoțită marți de rafale de vânt de până la 90 km/h. Furtuna este așteptată în jur de miezul nopții (05:00 GMT marți) și timp de 24 de ore va afecta orașele New York, Philadelphia și Boston.

Căderi de zăpadă sunt așteptate și în capitala federală, Washington DC, situată la limita zonei afectate. Ninsorile care vor duce la acumularea unui strat de zăpadă de 30 până la 60 de cm ar putea afecta și alte regiuni precum New England. În aceste condiții, se recomandă ca deplasările să fie reduse iar locuitorii din aceste regiuni sunt sfătuiți să nu iasă din case. Serviciile meteo au avertizat și cu privire la unele întreruperi ale curentului electric.

Aproximativ 1.600 de utilaje de deszăpezire și 689 de mașini de împrăștiere a sării au fost desfășurate în regiunile vizate și a fost mobilizat personal pentru a lucra 24 de ore din 24, au informat primăriile.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă