16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCasa Albă îl acuză direct pe Vladimir Putin pentru atacurile cibernetice din...

Casa Albă îl acuză direct pe Vladimir Putin pentru atacurile cibernetice din campania electorală din SUA

Casa Albă i-a atribuit joi președintelui rus, Vladimir Putin, responsabilitatea directă pentru atacurile cibernetice care au perturbat alegerile prezidențiale din Statele Unite, relatează AFP citată de Agerpres.

“Nu cred că evenimente cu ramificații atât de importante se produc în guvernul rus fără ca Vladimir Putin să fie la curent”, a declarat la postul de teelviziune MSNBC un consilier apropiat al președintelui Barack Obama, Ben Rhodes.

Acuzația — formulată deja anonim prin intermediul presei — a fost respinsă joi de Moscova. “Absurditățile nu se pot baza pe niciun fundament”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Tot ce știm despre modul în care funcționează Rusia și modul în care Putin controlează guvernul ne face să credem asta, vorbim încă o dată despre piraterie cibernetică de o asemenea amploare, vorbim despre guvern la cel mai înalt nivel”, a adăugat Ben Rhodes.

“În ultimă instanță, Vladimir Putin este responsabil de acțiunile guvernului rus”, a ținut el să menționeze.

Agenția Centrală de Informații (CIA) a ajuns la concluzia într-un raport secret dezvăluit săptămâna trecută de cotidianul Washington Post, că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din Statele Unite cu scopul precis de a-l ajuta pe Donald Trump să câștige. Președintele ales a respins vehement aceste afirmații.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă