6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCasa Albă și Hillary Clinton vor schimbarea legislației vânzării armelor de foc,...

Casa Albă și Hillary Clinton vor schimbarea legislației vânzării armelor de foc, după uciderea a doi jurnaliști

Casa Albă și candidata la președinția SUA, Hillary Clinton, au cerut Congresului să schimbe legislația privind vânzarea armelor de foc, în timp ce republicanii au evitat subiectul, după ce doi jurnaliști au fost împușcați în timpul unei transmisiuni în direct. 

Uciderea celor doi jurnalişti în timpul unei transmisiuni în direct, miercuri, a readus în spațiul public discuția privind controlul armelor de foc în Statele Unite, relatează Mediafax

Astfel, Casa Albă a îndemnat din nou Congresul să legifereze în vederea unei bune reglementări a vânzării şi utilizării armelor de foc.

Citește și: FOTO + VIDEO. Doi jurnalişti americani de televiziune, OMORÂȚI, în timpul unei transmisiuni în direct. Atacatorul s-a SINUCIS

Un purtător de cuvânt al lui Barack Obama, Josh Earnest, a subliniat faptul că Legislativul ar putea să ia măsuri “de bun simţ” în vederea limitării acestui fel de drame – “prea frecvente” în Statele Unite.

Clinton cere oprirea violenței

Dintre candidaţii la succesiunea lui Obama, democrata Hillary Clinton s-a declarat “devastată şi furioasă”, într-un mesaj postat pe Twitter.

“Este necesar să acţionăm în vederea opririi violenţei implicând arme de foc şi nu mai putem aştepta”, a subliniat ea.

În rândul republicanilor, mai mulţi candidaţi la învestire ca Jeb Bush sau Ted Cruz şi-au exprimat în mod public susţinerea faţă de rudele victimelor, dar fără să facă vreo trimitere la legislaţia cu privire la armele de foc.

Frustrarea lui Obama

Preşedintele american a recunoscut în iulie, într-un interviu pentru BBC, că acest control al armelor va fi “cea mai mare frustrare” a preşedinţiei sale.

Obama a lansat, totuşi, un apel puternic la o acţiune în Congres, încă din decembrie 2012, după atacul sângeros de la o şcoală din Newtown, soldat cu 27 de morţi.

Doar patru luni mai târziu, congresmenii puneau capăt unei reforme în acest sens.

Preşedintele american denunţa, atunci, “o zi a ruşinii pentru Washington”, arătând cu degetul către puternica National Rifle Association (NRA), o organizaţie de lobby în favoarea armelor de foc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă