16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCâţi bani va aloca UE în 2017 pentru controlul migraţiei

Câţi bani va aloca UE în 2017 pentru controlul migraţiei

Bugetul Uniunii Europene pe 2017 trebuie să includă 5,2 miliarde de euro pentru capitolul referitor la migraţie, a anunţat joi Comisia Europeană, care a propus un proiect ce nu a luat în calcul decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, transmite DPA, potrivit Agerpres. 

În bugetul UE pentru anul viitor ar trebui să fie alocate 3 miliarde de euro pentru acţiuni precum consolidarea graniţelor şi a gărzii de coastă, îmbunătăţirea managementului frontierelor şi reformarea regulilor privind azilul, conform propunerii executivului UE. 

Restul de 2,2 miliarde de euro ar urma să fie cheltuiţi în exteriorul Uniunii Europene pentru a trata cauzele migraţiei. Din această sumă, 750 de milioane de euro vor fi alocate pentru refugiaţii aflaţi în Turcia şi pentru finanţarea unor programe din Liban şi Iordania. Aceste trei ţări au primit majoritatea refugiaţilor sirieni. 

Vicepreşedintele CE pentru buget şi resurse umane, Kristalina Gheorghieva, le-a spus membrilor Comisiei de Buget a Parlamentului European că anul viitor 74,6 miliarde de euro (în creştere cu 6,9% faţă de 2016) vor fi orientate spre programe destinate stimulării creşterii economice, creării de noi locuri de muncă şi investiţiilor, iar 42,9 miliarde de euro – pentru sprijinirea fermierilor europeni. 

Bugetul general al UE pentru 2017 se va ridica la 134,9 miliarde de euro, cu 6,2% mai mic decât cel din 2016 total, conform proiectului elaborat de Comisia Europeană. Guvernele statelor membre şi Parlamentul European urmează să-şi prezinte poziţia asupra acestui proiect, după care vor trebui să ajungă la un compromis.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă