12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCaz revoltător în SUA. Foşti poliţişti albi au umilit un bărbat de...

Caz revoltător în SUA. Foşti poliţişti albi au umilit un bărbat de culoare

Un judecător din regiunea Chicago a dat publicităţii o fotografie în care doi foşti poliţişti albi pozează ca vânători având la picioare un bărbat de culoare ce poartă coarne de cerb pe cap, relatează Mediafax.

Judecătorul Thomas Allen din ţinutul Cook a făcut publică fotografia Polaroid săptămâna aceasta, în urma unor obiecţii ale Departamentului de Poliţie din Chicago (CPD) şi Tim McDermott, unul dintre cei doi foşti poliţişti, care au afirmat că vor să protejeze imaginea afroamericanului, conform postului WSMV Nashville, afiliat CNN.

CPD l-a concediat pe McDermott în octombrie, dar acesta îşi vrea postul înapoi. O audiere a fost stabilită în acest sens pentru luna viitoare.

“În ceea ce mă priveşte, (îi) transmit călătorie sprâncenată acestui (fost) ofiţer. Nu ai ce căuta în Departamentul de Poliţie”, a declarat primarul oraşului Chicago Rahm Emanuel pentru postul WLS, afiliat CNN.

“Scopul unui departament de poliţie este să servească şi să protejeze (oamenii), iar valorile exprimate în acea fotografie nu sunt valorile oamenilor din oraul Chicago”, a subliniat primarul.

Fotografia nu este nouă, însă detaliile care o înconjoară sunt incomplete. A fost făcută undeva între 1999 şi 2003 şi a fost descoperită în timpul unei anchete a poliţiei federale (FBI) cu privire la celălalt fost ofiţer din fotografie, Jerome Finnigan.

Finnigan a fost condamnat, împreună cu alţi poliţişti, pentru şantajarea unor traficanţi de droguri de la care au furat sute de mii de dolari, potrivit WLS. El a fost condamnat, de asemenea, pentru complot în vederea asasinării altui ofiţer.

McDermott afirmă, potrivit unor transcrieri din cadrul anchetei interne, că îşi aminteşte “foarte, foarte vag” că a pozat în această fotografie. “Îmi amintesc că mergeam către (postul de poliţie) şi că cineva a zis «hei, Timmie, vino să faci o poză»”, a spus el, potrivit transcrierii interogatoriului.

Fotografia a fost făcută publică în contextul unui val de proteste la nivel naţional contra rasismului în rândul forţelor de ordine, după ce o serie de poliţişti albi au omorât afroamericani, iar unii au fost achitaţi.

“A fost dezgustător şi demoralizant să văd ofiţeri participând la aşa ceva”, a declarat pentru WLS William Calloway din cadrul Black Lives Matter, o mişcare care a apărut după achitarea în iulie 2013 a lui George Zimmerman, în Florida, pentru uciderea prin împuşcare a adolescentului de culoare Trayvon Martin. “Cred că este un lucru care se petrece în interitorul Departamentului de Poliţie din Chicago”, a adăugat el.

 

 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă