15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCaz șocant în Australia: Un copil cu autism a fost ţinut într-o...

Caz șocant în Australia: Un copil cu autism a fost ţinut într-o cuşcă la şcoală

Autorităţile australiene au declanşat o anchetă, după ce un băiat în vârstă de 10 ani, bolnav de autism, a fost pus să stea într-o cuşcă de patru metri pătraţi, la o şcoală publică din Canberra, informează Mediafax.

 în perioada 10-27 martie, elevul a fost plasat într-un “spaţiu retras” din clasă, a afirmat ministrul Educaţiei, Joy Burch, conform ABC Online.

“Această structură nu era acceptabilă în nici un fel sau formă, în nici una dintre şcolile noastre de educaţie publică, deci a fost desfiinţată”, a precizat ea.

Burch a adăugat că a demarat o anchetă şi s-a asigurat că elevul şi familia sa primesc ajutor specializat în această perioadă. Directorul şcolii a fost înlăturat din funcţie, dar numele instituţiei nu poate fi dat publicităţii.

Această problemă a apărut săptămâna trecută, în urma unei plângeri depuse la Comisarul pentru copii şi tineri. Părinţii elevilor de la această şcoală au fost informaţi despre incident.

Diane Joseph, din cadrul Ministerului Educaţiei, a apreciat că acesta este un exemplu de decizie necugetată. “Spaţiul era o structură din garduri, în interiorul unei clase. Era total inadecvat şi inacceptabil, iar structura a fost înlăturată”, a adăugat ea

“Decizia de a construi o astfel de structură ridică multe semne de întrebare. Nu aşa ar trebui trataţi elevii noştri”, a subliniat Joseph.

Spaţiul de izolare era construit pentru un anumit copil, dar ministerul a recunoscut că nu ştie dacă a mai fost folosit şi pentru alţi elevi.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă