11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFiul lui Bowie, imagine emoționantă cu tatăl său, la moartea artistului

Fiul lui Bowie, imagine emoționantă cu tatăl său, la moartea artistului

Fiul cântăreţului David Bowie, Duncan Jones, a confirmat, luni, pe contul de Twitter, moartea tatălui său, după ce anunţul a fost făcut, luni dimineaţa, pe conturile oficiale de Facebook şi Twitter ale artistului.

Citește și: Cântăreţul David Bowie a murit

“Cu regrete şi părere de rău, precizez că este adevărat”, a transmis el, adăugând că fi absent pe reţelele de socializare, pentru o perioadă.

Citeşte şi: FOTO + VIDEO: 40 de lucruri necunoscute despre David Bowie

Similar, familia artistului a făcut apel la discreţie şi la respectarea intimităţii, în perioada doliului.

David Bowie a murit, duminică, după o luptă de 18 luni cu cancerul.Vineri el a sărbătorit a 69-a aniversare, prin lansarea unui nou album “Blackstar”.

Citeşte şi: VIDEO: Cântăreţul David Bowie a murit

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll şi cunoscut prin faptul şi-a reinventat destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice “Space Oddity” (1969), “Ziggy Stardust” (1972), “The Man Who Sold the World” (1970), “Aladdin Sane” (1973), “Station to Station” (1976), “Let’s Dance” (1983), “The Buddha of Suburbia” (1993) şi “Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Citeşte şi: FOTO: Cariera în imagini a cântăreţului David Bowie

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Citeşte şi: Un asteroid poartă numele cântăreţului David Bowie

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă