25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCe au pățit 55 de români în Italia după ce li s-a...

Ce au pățit 55 de români în Italia după ce li s-a stricat autocarul

55 de români care călătoreau în Italia au fost trimiși de autoritățile locale în adăposturi temporare. Românii au fost obligați să accepte această situație după ce li s-a defectat autocarul.

Potrivit presei italiene, printre cei 55 de români se află o femeie însărcinată și un copil mic, informează Mediafax.

Autocarul plecase din România și se îndrepta spre sudul Italiei. Joi seara, mașina a rămas în pană în regiunea Abruzzo (centrul Italiei), reușind să ajungă până în orașul Pescara. 

În noaptea de joi spre vineri, românii au fost cazați într-un centru improvizat în gara Pescara. Adăpostul a fost amenajat de Poliţia feroviară italiană în colaborare cu organizaţiile On the road şi Crucea Roşie. Vineri seară, românii au fost mutaţi într-o sală de sport pusă la dispoziţie de Primăria oraşului Pescara.

Abia mâine dimineață, românii ar urma să fie îmbarcați într-un alt autocar, care să-i transporte spre orașele de destinație din regiunile Puglia şi Calabria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă