18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCe pedeapsă a primit mâna dreaptă a lui Sarkozy, în dosarul în...

Ce pedeapsă a primit mâna dreaptă a lui Sarkozy, în dosarul în care era anchetat

Fostul director de cabinet al lui Nicolas Sarkozy și secretarul general al președinției Franței, Claude Gueant, a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare, 75.000 de euro amendă și cinci ani de interzicere a executării oricărei funcții publice, pentru complicitate la deturnare de fonduri, informează AFP, citat de Agerpres.

Claude Gueant, a fost director de cabinet al lui Nicolas Sarkozy, în perioada  2005-2007, când a ocupat funcția de ministru de interne. Între 2002-2004, Gueant și alte patru persoane au fost anchetate pentru atribuirea de prime din bugetul destinat anchetelor poliției. După alegerea lui Nicolas Sarkozy ca președinte al Franșei, în 2007, Claude Gueant a devenit secretarul general al președinției, iar în perioada 2011-2012 a fost numit ministru de interne.

Citește și: Berlusconi: Sarkozy este un cretin agresiv şi gelos

Tribunalul i-a condamnat și pe ceilalți patru acuzați, astfel că fostul director general al poliției naționale Michel Gaudin a primit zece luni cu suspendare, iar ceilalți membri membri ai cabinetului ministrului Nicolas Sarkozy au fost condamnați la opt luni de închisoare cu suspendare și plata unor amenzi.

Procedura vizează suma totală de 210.000 de euro (10.000 de euro pe lună) plătită între 2002-2004 de către Michel Gaudin lui Claude Gueant, care a păstrat jumătate din bani și a plătit restul celor trei colaboratori.

Citește și:WikiLeaks: Ultimii trei preşedinţi ai Franţei, spionați de SUA. Ce măsuri ia Hollande

Gueant a fost acuzat de ‘complicitate la deturnare de fonduri publice și tăinuire’, Michel Gaudin pentru “deturnare de fonduri publice” și cei trei membri ai cabinetului pentru ‘tăinuire’.

Avocații lui Claude Gueant au anunțat că vor face apel la această sentință.

 

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă