18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCine sunt cei mai căutaţi infractori români în Europa, după capturarea lui...

Cine sunt cei mai căutaţi infractori români în Europa, după capturarea lui Gregorian Bivolaru

După capturarea liderului MISA, Gregorian Bivolaru, alţi doi români au ajuns pe siteul celor mai căutaţi infractori din Europa, ambii pentru omor.

Primul este Sebastian Decebal Cionca, de 38 de ani, care a primit 15 ani de închisoare pentru că, împreună cu un alt bărbat, a omorât cu o bâtă de baseball, un cetăţean turc, în scara unui bloc din Oradea.

Cel de-al doilea, Valerică Mîzgă, tot de 38 de ani, a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru omor, după ce, împreună cu alte două persoane, a maltratat şi sugrumat un cetăţean maghiar în locuinţa acestuia din Kecskemet, Ungaria.

Primii infractori români care au apărut pe site-ul www.eumostwanted.eu au fost Gregorian Bivolaru pe numele căruia exista un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, și Robert Gîrleanu, cu cetățenie română și moldovenească, ce este căutat pentru omor și având de executat închisoare pe viață. 

Site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutați infractori, este actualizat în permanenţă de Autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL.

Site-ul are o aplicație care permite tuturor cetățenilor să ofere informații utile și este administrat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) — o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul EUROPOL.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă