8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune ministrul de Externe grec despre relația Uniunii Europene cu Rusia

Ce spune ministrul de Externe grec despre relația Uniunii Europene cu Rusia

Sistemul de apărare al Uniunii Europene nu trebuie construit împotriva Rusiei, recomandă ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias, informează Mediafax

"Pe termen lung, Rusia trebuie raliată arhitecturii europene de securitate; nu trebuie construit un sistem european de apărare împotriva Rusiei", a declarat Kotzias.

În opinia şefului diplomaţiei elene, Uniunea Europeană şi Rusia trebuie să relanseze relaţiile bilaterale, citat de site-ul de ştiri Sputnik.

"Este necesară stabilizarea situaţiei în Ucraina, iar Europa nu trebuie să ajungă la afectarea relaţiilor cu Rusia; la rândul său, Rusia trebuie să evite acţiunile care afectează relaţia de încredere cu Uniunea Europeană", a adăugat Kotzias, considerând că sancţiunile impuse Moscovei sunt ineficiente. În istoria relaţiilor internaţionale au existat sancţiuni care au fost eficiente, dar doar în sensul că au condus la negocieri. După cum am spus deja, în majoritatea cazurilor, sancţiunile sunt ineficiente", a subliniat şeful diplomaţiei grece.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă