13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune ministrul de Externe moldovean despre înfiinţarea unui DNA în Republica...

Ce spune ministrul de Externe moldovean despre înfiinţarea unui DNA în Republica Moldova

Ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a declarat, miercuri, la Bucureşti, că există o abordare comună a tuturor partidelor din Parlamentul Republicii Moldova în ceea ce priveşte reforma în justiţie, reforma Procuraturii generale şi lupta împotriva corupţiei, conform Mediafax.

Întrebată în ce măsură o lege privind înfiinţarea unei instituţii precum DNA ar fi sprijinită în Parlament de întreaga clasă politică de la Chişinău, ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a răspuns:

"În ceea ce priveşte atitudinea partidelor de opoziţie faţă de reforma în justiţie şi reforma Procuraturii generale, deci lupta cu corupţia, vreau să vă spun că există o abordare comună din partea tuturor structurilor reprezentate în Parlamentul R. Moldova, poate şi mai mult din partea partidelor care sunt în opoziţie în privinţa aducerii şi a transparenţei şi a celor mai bune practici în formarea sectorului de justiţie, în perfecţionarea legislaţiei şi, în primul rând, legea cu privire la Procuratura generală, legea cu privire la finanţarea partidelor politice".

Citeşte şi: Cât de departe poate ajunge Monica Macovei cu partidul ei?

Referitor la partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Natalia Gherman a subliniat că această formaţiune a votat, în premieră, "pentru un program de guvernare care foarte clar stipulează importanţa în perioada previzibilă depunerii cererii de obţinere a statutului de ţară-candidat la aderarea la Uniunea Europeană de către Republica Moldova şi foarte clar stipulează obiectivul lansării negocierilor de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova".

Gherman a subliniat că Republica Moldova se află pe un drum al modernizării şi al europenizării. 

"Îndată ce acest sprijin a fost obţinut, bineînţeles, contăm pe realizarea acestor obiective şi a altor obiective nu mai puţin ambiţioase reflectate în program şi suntem absolut sigur că îndată ce venim în Parlamentul Republicii Moldova cu proiecte legislative care au drept scop modernizarea Republicii Moldova, europenizarea ţării şi a asigurarea unui trai mai bun, mai decent cetăţenilor ţării, nu doar Partidul Comuniştilor, dar şi celelalte partide reprezentate în Parlamentul Republicii Moldova vor vota în susţinerea acestor proiecte", a mai spus ministrul de Externe de la Chişinău.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă