12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCe spune președinta Braziliei despre criza refugaților

Ce spune președinta Braziliei despre criza refugaților

Brazilia îi primește ”cu brațele deschise” pe refugiații sirieni, a declarat luni președinta braziliană Dilma Rousseff, în mesajul său anual cu ocazia zilei naționale a țării, relatează Agerpres

Șefa statului brazilian a afirmat că guvernul său este dispus ”să-i primească pe cei care, expulzați din patria lor, ar dori să vină pentru a trăi, a munci și a contribui la prosperitatea și la pacea Braziliei”. 

Citește și: Iohannis, precizări importante despre cotele de imigranți care revin României

”În această perioadă dificilă, de criză, pe care o traversăm, îi vom primi pe refugiați cu brațele deschise”, a adăugat Rousseff în mesajul său, difuzat pe internet. 

Brazilia este țara latino-americană care a primit cei mai mulți refugiați sirieni, respectiv 2.000, după începerea războiului intern din Siria, în 2011.  Sirienii constituie cel mai mare grup de refugiați prezenți în Brazilia. Numai anul trecut au sosit pe teritoriul brazilian 1.405 cetățeni sirieni. 

Citește și: FOTO+VIDEO. 1.000 de imigranţi au rupt cordonul de securitate de la Roszke. Cum au reacționat polițiștii ungari

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), războiul din Siria a forțat deja 3,8 milioane de persoane să părăsească țara, iar 7,6 milioane de persoane sunt strămutate în alte zone ale teritoriului sirian. În anul 2014, în întreaga lume peste 59,5 milioane de persoane au fost nevoite să-și părăsească localitățile în care trăiau, din cauza războaielor sau a persecuțiilor. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă