15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spune preşedintele din Burkina Faso despre românul răpit

Ce spune preşedintele din Burkina Faso despre românul răpit

Preşedintele din Burkina Faso, Michel Kafando, a declarat, marţi, că autorităţile nu au informaţii noi despre cetăţeanul român răpit de o grupare islamistă la începutul lunii aprilie, informează Mediafax.

“Nu avem veşti despre cetăţeanul român, încercăm să aflăm dacă există semne de viaţă”, a explicat Michel Kafando, citat de AFP.

Citeşte şi: „Doar autorităţile burkineze îl pot salva pe românul răpit“

Cetăţeanul român a fost răpit pe 4 aprilie în zona minei de mangan Tambao, situată în nordul statului Burkina Faso, în apropierea frontierei cu Niger şi Mali. Organizaţia islamistă Al-Mourabitoune a revendicat răpirea la jumătatea lunii mai.

“Este prima dată când un astfel de incident se întâmplă în Burkina Faso. Este o problemă de securitate în regiune”, a spus Kafando.

“Pacea regională necesită o mai bună organizare, operaţiuni militare comune, armonizarea politicilor în materie de securitate”, a spus Michel Kafando.

Citeşte şi: Cine îl poate salva pe românul răpit de islamişti?

Grupul salafist Al-Mourabitoune a anunţat pe 20 mai că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso, cerând României să trateze cu seriozitate negocierile.

La jumătatea lunii aprilie, un politician local, Etienne Traore, afirma că cetăţeanul român dispărut în Burkina Faso probabil a fost răpit de o grupare tuaregă condusă de un apropiat al fostului preşedinte Blaise Compaoré şi afiliată organizaţiei teroriste Al-Qaida în Maghrebul Islamic.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă