17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialCea mai mare revoltă din sistemul penitenciar britanic din ultimii 40 de...

Cea mai mare revoltă din sistemul penitenciar britanic din ultimii 40 de ani

În noaptea de duminică spre luni, câteva zeci de deţinuţi au preluat controlul, timp de mai multe ore, asupra mai multor zone din închisoarea Bedford, din centrul Angliei, relatează The Guardian. Ziariștii britanici mai precizează că a fost vorba de un incident grav şi că gardieni şi poliţişti din toată ţara au fost trimişi la faţa locului fiind cea mai mare revoltă de acest fel din ultimii 40 de ani din sistemul penitenciar britanic.

În revoltă au fost implicați circa 200 de deținuți aceștia au dat foc la celule.
Serviciile de urgență au fost chemate prima dată în jurul orelor 17, la compartimentul B din închisoarea Bedford în centrul orașului Londra.
Asociația Ofițerilor din Penitenciarele britanice (POA), a declarat ca unii paznici de la închisoarea în cauză s-au retras la "loc sigur pentru a-și salva viețile" iar mai apoi au fost dislocate echipele naționale de ofițeri instruiți special anti-revoltă.

Steve Gillan, secretarul general al POA, a declarat presei: "Noi știm că e vorba de acțiuni concertate pe fondul unei discipline proaste existente în închisoarea Bedford. Sunt implicați până la 200 de deținuți din care mulți sunt în afara celulelor, iar alții s-au baricadat în interior. Ofițerii au fost nevoiți să se retragă într-un loc sigur, pentru că sunt depășiți numeric de deținuți. Ulterior revolta a luat proporții."
Revolta survine după ce șeful POA Mike Rolfe avertiza săptămâna trecută că închisorile britanice ”vor fi înghițite de o baie de sânge. POA a fost avertizată cu privire la această situație de violență extremă din închisorile noastre, acum violența pare să dea roade ”.

Revolta avea să fie "rezolvată cu succes" târziu la orele dimineții de luni, după ce ofițerii de anti-revoltă au acționat mai mult de șase ore, încercând să aducă răscoala sub control.

"Va fi o anchetă serioasă în legătură cu acest incident . Suntem hotărâți ca deținuții care au pornit revolta să fie pedepsiți și și-ar putea petrece în mod semnificativ mai mulți ani în spatele gratiilor", a spus Mike Rolf în urmă cu câteva ore. Până acum sunt internați în spital doi deținuți care sunt tratați pentru răni care nu au fost grave.

Cele mai citite

Creșteri de salarii fără număr pentru subordonații lui Grindeanu!

Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, a descoperit că în ograda sa există o instituție care are nevoie de o creștere consistentă a...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții...
Ultima oră
Pe aceeași temă