10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCEHIA întărește paza la frontieră. de teama unui aflux de IMIGRANȚI expulzați...

CEHIA întărește paza la frontieră. de teama unui aflux de IMIGRANȚI expulzați de GERMANIA

Cehia îşi va consolida securitatea la frontiera cu Germania, de teama unui aflux de imigranţi care nu au reuşit să obţină azil în această ţară, a anunţat miercuri ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, potrivit AFP citată de Agerpres.

“Măsurile de protecţie la frontiera ceho-germană vor fi sporite”, a declarat el presei.

“Sunt lideri germani care spun că unii dintre solicitanţii de azil respinşi trebuie expulzaţi. Prin urmare există o temere că ei vor încerca să treacă ilegal frontiera spre alte ţări, printre care şi Cehia”, a adăugat ministrul. 

Chovanec mai anunţat că vor fi luate măsuri în vederea asigurării protecţiei ‘ţintelor moi’, printre care centre comerciale şi locuri pentru manifestaţii culturale şi sportive. 

“Situaţia în Europa este hectică şi dinamică. De aceea trebuie să reacţionăm rapid”, a spus el. 

Germania, care a primit în 2015 peste un milion de imigranţi, a fost duminică scena primului atentat sinucigaş revendicat de Statul Islamic comis pe teritoriul său, la Ansbach, în Bavaria, soldat cu 15 răniţi şi cu moartea autorului său, un sirian căruia i s-a respins cererea de azil. 

Acest atentat s-a produs la doar câteva zile după un atac cu toporul într-un tren comis de un solicitant de azil înregistrat ca afgan, care a jurat credinţă SI. 

Peste 200.000 de solicitanţi de azil respinşi ar putea fi expulzaţi, însă se află în continuare în Germania, potrivit lui Armin Schuster, expert pe afaceri interne al CDU, partidul cancelarului german Angela Merkel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă