11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCEHIA va trimite 2.600 de SOLDAŢI la graniţă, împotriva IMIGRANŢILOR

CEHIA va trimite 2.600 de SOLDAŢI la graniţă, împotriva IMIGRANŢILOR

Armata din Cehia ar putea desfăşura până la 2.600 de militari în cazul unei situaţii de urgenţă şi al unui val mare de refugiaţi, a transmis postul de televiziune public ceh.

Postul de televiziune a făcut referire la un raport redactat de Ministerul Apărării, informează agenţia de presă CTK, preluată de Mediafax.

Raportul prezintă totuşi avertismente cu privire la faptul că trimiterea la graniţă a unui număr atât de mare de trupe ar ameninţa îndeplinirea altor angajamente de către armată. Preşedintele ceh Milos Zeman a afirmat la începutul lunii august că armata are posibilitatea să trimită până la 1.500 de soldaţi să protejeze graniţa.

Această etapă nu este încă luată în considerare. Din cauza creşterii fluxului de refugiaţi, Republica Cehă a aplicat recent primul nivel de măsuri, în timp ce abia al treilea nivel implică desfăşurarea trupelor pentru protejarea graniţei naţionale.

Între timp, este posibil să fie anunţată recurgerea la cel de-al doilea nivel de măsuri, care implică trimiterea mai multor echipaje de poliţie în zonele care adăpostesc un număr mare de refugiaţi.

Milos Zeman, Milan Stech, preşedintele Senatului, şi Jan Hamacek, preşedintele Camerei Deputaţilor din Cehia, au convenit marţi asupra faptului că Republica Cehă trebuie să fie pregătită să îşi protejeze temeinic graniţa. Stech a spus că aceasta din urmă ar putea fi consolidată sub forma unor exerciţii speciale ale armatei.

În prezent armata cehă are aproximativ 21.000 de soldaţi şi ar trebui să recruteze alţi 2.000 până la sfârşitul anului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă