15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCei mai mulţi francezi nu vor să primească refugiaţi

Cei mai mulţi francezi nu vor să primească refugiaţi

O majoritate a francezilor se opune primirii de imigranţi, în pofida emoţiei şi unui val de solidaritate declanşate de fotografia lui Aylan, băiatul sirian în vârstă de trei ani care a murit înecat la Mediterana, potrivit unui sondaj realizat pentru iTELE şi Paris Match, relatează Europe1, citat de Mediafax. 

Peste jumătate dintre francezi (52%) nu sunt de acord cu îndemnul premierului Manuel Valls, potrivit căruia imigranţii “care fug din calea războiului, persecuţiilor, torturii, oprimării, trebuie să fie primiţi”, relevă sondajul, realizat joi şi vineri.

Francezii se rată mai mult sau mai puţin primitori în funcţie de preferinţele politice.

Citeşte şi: Copiii sirieni găsiți morți pe o plajă din Turcia, înmormântaţi. Ce planuri are tatăl lor

Dacă 73% dintre simpatizanţii stângii aprobă afirmaţiile lui Valls, 68% dintre simpatizanţii dreptei li se opun.

Opinia francezilor a evoluat puţin de la difuzarea, joi, a fotografiei tulburătoare cu corpul neînsufleţit al lui Aylan, zăcând pe plaja de la Bodrum. Băiatul a murit înecat, la fel ca fratele său, în vârstă de patru ani, şi mama sa, în timp ce încercau să ajungă în Europa.

Un sondaj Elabe realizat pentru postul BFMTV şi publicat miercuri, arăta că 56% dintre persoanele intervievate se opuneau primirii de imigranţi şi refugiaţi care încearcă, în prezent, să ajungă în Europa.

Aproximativ 62% dintre francezi apreciază, în schimb, că Xavier Bertrand (Les Républicains, de dreapta, în opoziţie) are dreptate atunci când spune că afirmaţiile socialistului Valls riscă să creeze un “apel iresponsabil”, care să-i determine şi pe alţi imigranţi să vină în Europa, potrivit unui sondaj Odoxa.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă