4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCei patru suspecţi în cazul camionului cu 71 de cadavre, arestaţi preventiv...

Cei patru suspecţi în cazul camionului cu 71 de cadavre, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Cei patru suspecţi reţinuţi în Ungaria în cazul celor 71 de imigranţi găsiţi morţi, joi, într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, au compărut sâmbătă în faţa unui tribunal ungar, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile, relatează BBC News Online.

Cei trei bulgari şi un afgan vor rămâne în arest preventiv până la 29 septembrie, iar Austria ar urma să ceară extrădarea lor.

Ei au fost aduşi de un convoi al poliţiei, cu cătuşe la mâini, la tribunalul din oraşul Kecskemet, situat în centrul Ungariei. Cei patru au fost acuzaţi de trafic de persoane în formă agravată.

După audiere, la care publicul nu a avut acces, judecătorul Ferenc Bicskei a declarat presei că "perioada detenţiei preventive pentru cei patru suspecţi a fost extinsă până la 29 septembrie".

El a adăugat că suspecţii au contestat decizia tribunalului, afirmând că nu au comis nicio infracţiune.

Purtătorul de cuvânt al procurorului din judeţul Bacs-Kiskun a declarat sâmbătă că suspecţii sunt implicaţi în transportul imigranţilor din Ungaria până în Austria, relatează MTI.

Imigranţii au intrat ilegal în Ungaria din Serbia şi au fost transportaţi de la Kecskemet până în Austria, a adăugat Gabor Schmidt.

Parchetul a argumentat că arestul preventiv este necesar deoarece suspecţii au conexiuni externe şi există riscul de a fugi.

Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Forţele de ordine au precizat că momentul şi cauza exactă a decesului nu au fost încă stabilite, dar cel mai probabil refugiaţii au murit asfixiaţi.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă