12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai grav atentat terorist asupra Europei. Istoria atacurilor însângerate de pe...

Cel mai grav atentat terorist asupra Europei. Istoria atacurilor însângerate de pe bătrânul continent

În aceste momente în care Franța se trezește din coșmar, lumea întreagă înțelege că dimensiunea tragediei este mult mai mare decât se estima în orele nopții. Atacurile asupra Franței au mari șanse să devină cele mai îngrozitoare din toată istoria modernă a Europei, după numărul de decese. Dacă Le Figaro continuă să vorbească, la această oră, de 124 de morți, CNN indică cifra de 153 de persoane decedate. În momentul de față, numeroase de alte persoane se află în stare critică.

Atentatele care au însângerat Europa, potrivit Le Figaro:

7 ianuarie 2015. Franța. Doi jihadiști au deschis focul ucigând mai multe persoane la sediul ziarului satiric Charlie Hebdo care publica serii de caricaturi cu profetul Mahomed.

22 iulie 2011. Norvegia. Un extremist de dreapta Anders Behring Breivik a pus o bombă la sediul guvernului din Oslo ucigând opt persoane, apoi a deschis focul într-un campus de vară omorând 69 de persoane, majoritatea tineri.

7 iulie 2005. Marea Britanie. Patru atentate teroriste coordonate au avut loc la metroul londonez provocând moartea a 56 de persoane și rănirea a 700. Au fost revendicate de rețeaua teroristă Al-Qaida

11 martie 2004. Spania. Mai multe bombe au explodat, concomitent, la ora 7.40 dimineața atentatele făcând 191 de morți și 2.000 de răniți. Au fost revendicate de aceeași rețea teroristă.

15 august 1998. Marea Britanie. Explozia unei mașini a cauzat moartea a 29 de persoane și rănirea altor 220. Atentatul a fost revendicat de IRA și a șocat Irlanda de Nord deoarece s-a produs la patru luni de la închierea acordurilor de pace din aprilie 1998.

19 iunie 1987. Spania. Un atentat cu mașină capcană într-un centru comercial din Barcelona a cauzat moartea a 21 de persoane.

2 august 1980. Italia. O bombă a explodat într-o sală de așteptare din Bologna ucigând 85 de persoane.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă