20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCel puțin opt migranţi, înecaţi în Marea Egee

Cel puțin opt migranţi, înecaţi în Marea Egee

Opt migranți au murit înecați și alți cel puțin trei sunt dați dispăruți după ce ambarcațiunea pe care se aflau s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulei grecești Kos, în noaptea de luni spre marți, a anunțat poliția portuară, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres. 

Șapte persoane au fost salvate, iar echipajele de urgență încercau să recupereze toate cadavrele de pe ambarcațiunea care s-a răsturnat, a precizat un oficial al Gărzii de Coastă. 

Mai mult de 600.000 de refugiați și migranți care fug din Siria, Afganistan și alte țări afectate de război au sosit în Grecia din Turcia în acest an, riscând traversarea periculoasă a mării de multe ori pe ambarcațiuni improvizate. Sute dintre aceștia s-au înecat. 

Ambarcațiunea, care plecase de pe coastele turcești, a fost reperată în cursul nopții de o navă finlandeză care participă în zonă la operațiunile Frontex, agenția europeană pentru supravegherea frontierelor. 

Premierul grec Alexis Tsipras urmează să înceapă marți o vizită de două zile în Turcia pentru a încerca să obțină de la autoritățile turce un control mai strict al traficului de migranți. 

Grecia se teme că ar putea fi supusă unor presiuni mai mari din partea partenerilor săi europeni după ce s-a descoperit că unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care a murit în apropiere de Stade de France, ar fi fost înregistrat printre alți migranți sosiți din Turcia la 3 octombrie pe insula Leros. 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă