14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCel puțin patru curse transatlantice spre SUA, vizate de alarme false

Cel puțin patru curse transatlantice spre SUA, vizate de alarme false

Cel puțin patru curse aeriene transatlantice spre diferite orașe din SUA au fost vizate, luni, de telefoane anonime de amenințare, însă, toate alertele s-au dovedit false, informează Agerpres.

Toate cursele au aterizat în siguranță, iar la bordul lor nu au fost găsite bombe sau alte materiale periculoase.

Toate telefoanele de amenințare au fost date de aceeași persoană, se arată în comunicatul Biroului Federal de Investigații (FBI), citat de DPA.

Un avion al companiei Air France, care zbura pe ruta Paris — New York, a fost escortat de aeronave de vânătoare americane până la aterizarea pe aeroportul John F. Kennedy, după ce a fost primit un apel anonim despre existența unei amenințări la bordul aparatului.

Un zbor Delta Air Lines de la Paris spre Boston și cursele United Airlines de la Madrid și Edinburgh către Newark, New Jersey, s-au numărat printre celelalte zboruri vizate.

Numărul exact al curselor în legătură cu care s-au primit telefoane de amenințare nu se cunoaște cu exactitate. Unele relatări vorbesc despre patru, altele despre zece.

Potrivit FBI, autoritățile consideră aceste amenințări necredibile.

Cu toate acestea, congresmanul Peter King, membru al Camerei Reprezentanților, a declarat că va fi declanșată o anchetă, care va investiga, cel mai probabil, și eventuala implicare a grupării jihadiste Statul Islamic. ‘Nu afirm că ISIS (Statul Islamic) se află în spatele acestei situații, însă este cu siguranță ceva ce trebuie investigat’, a declarat Peter King la CNN. Potrivit congresmanului, săptămâna trecută au existat mesaje pe Twitter cu privire la folosirea de alarme false pentru a provoca haos în Statele Unite. Scopul ar fi putut fi acela de a testa reacția SUA, a mai declarat Peter King.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă