31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUn nou ATAC armat în Turcia. Cel puţin o persoană a murit

Un nou ATAC armat în Turcia. Cel puţin o persoană a murit

Cel puţin o persoană a murit, iar alta a fost rănită după ce un bărbat a deschis focul, joi după-amiază, la o filială a Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) din sud-estul Turciei, potrivit Mediafax. 

Atacul a avut loc la sediul AKP din oraşul Batman, situat în regiunea Anatolia (sud-estul Turciei), informează ziarul Hurriyet.

Un bărbat a deschis focul în interiorul sediului partidului de guvernământ, omorându-l pe Abit Nasiroğlu, fiul fostului deputat Nezir Nasıroğlu. O altă persoană a fost rănită, fiind transportată în stare gravă la spital.

Citește și: Atac armat în Turcia. Autocarul echipei Fenerbahce atacat cu focuri de armă. Șoferul vehiculului a fost rănit. Poziția echipei

Autorul atacului a fost capturat de serviciile de securitate turce.

Numeroase incidente de securitate au avut loc în Turcia în contextul apropierii scrutinului legislativ programat pe 7 iunie.

În urmă cu câteva zile, persoane înarmate au atacat sediul Partidului Popular Democrat din Ankara.

Două persoane au deschis focul, pe 1 aprilie, spre sediul central al Poliţiei din Istanbul, unul dintre agresori fiind împuşcat mortal de autorităţi. Cu câteva ore înainte, membri ai mişcării marxiste Frontul Revoluţionar al Eliberării Poporului (DHKP-C) omorâseră un procuror într-o instanţă din Istanbul, după care fuseseră împuşcaţi mortal de forţele speciale. Într-un alt incident, un bărbat înarmat fusese reţinut după ce pătrunsese în sediul din Istanbul al Partidului pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP, aflat la guvernare).

Cele mai citite

Promisiunea lui Sorin Grindeanu: „La sfârşitul anului viitor se va circula de la Paşcani până la Bucureşti pe autostradă”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, promite că până la sfârşitul anului viitor se va circula pe autostrada A7 a Moldovei de la Paşcani...

Există risc de inundații pe 15 râuri din România, avertizează specialiștii de la “Apele Române”

Specialiștii hidrologi din cadrul INHGA au emis o atenționare de Cod galben, valabilă începând de luni, 3 iunie 2024, de la ora 15:00, până...

A început procesul lui Hunter Biden. Ce pedeapsă riscă fiul președintelui SUA

Procesul în care fiul actualului preşedinte american Joe Biden, Hunter Biden, este acuzat pentru deţinere ilegală de armă a început luni la un tribunal...
Ultima oră
Pe aceeași temă