10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCentre temporare de recepţie a refugiaţilor, construite în Serbia

Centre temporare de recepţie a refugiaţilor, construite în Serbia

 Mai multe centre temporare de recepţie a refugiaţilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord sunt construite în prezent în Serbia, a declarat, marţi, ministrul sârb al Muncii, Aleksandar Vulin, relatează Mediafax.

“Unul va fi deschis la Subotiţa, sperăm foarte curând, iar altul intenţionăm să-l construim pe teritoriul oraşului Belgrad”, a afirmat Vulin într-o conferinţă de presă.

Citește și: Criza imigranților solidarizează Islanda: Peste 11.000 de islandezi își pun casele la dispoziția sirienilor

Ministrul a precizat că aceste centre temporare de recepţie sunt construite pentru a ajuta “atât refugiaţii, cât şi cetăţenii Serbiei”.

“Atunci când ajuţi imigranţii, este cel mai mare serviciu pentru populaţia locală. Atunci când iei oamenii dintr-un spaţiu inuman, ca la Presevo, le oferi cetăţenilor şansa să folosească centrul oraşului. Când faci acelaşi lucru la Belgrad, duci oamenii acolo unde au toată protecţia, le oferi posibilitatea locuitorilor din Belgrad să-şi folosească parcurile”, a explicat Vulin.

El a adăugat că 100.000 de imigranţi şi-au exprimat intenţia de a obţine azil în Serbia, dar “numai 12 au cerut şi au primit azil”.

“Nu construim centre permanente, ci doar centre temporare de tranzit, pentru ca oamenii să nu stea pe străzi şi copiii lor să nu se îmbolnăvească, având în vedere că se apropie iarna”, a precizat acesta.

Vulin a menţionat că aceste centre sunt construite “exclusiv cu donaţii din fonduri europene şi din partea organizaţiilor internaţionale pentru imigranţi”.

 

Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă