17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi indicii despre teroristul Salah Abdeslam. Cum ar fi supravieţuit atentatorul sinucigaş,...

Noi indicii despre teroristul Salah Abdeslam. Cum ar fi supravieţuit atentatorul sinucigaş, după atacurile de la Paris

Salah Abdeslam, singurul presupus supraviețuitor al atacurilor kamikaze din Paris, este căutat de 10 zile de anchetatori. Deocamdată, se pare că francezul de 26 de ani a jucat un rol de „logician”, scrie Le Figaro. 

Cardul lui a fost folosit, în 12 noiembrie, pentru închirierea a două camere în hotelul Alfortville (Val-de-Marne), a maşinii Polo care a condus atacul de la Bataclan, precum şi a maşinii Renault Clio, găsită în apropiere de Albert-Kahn, în arondismentul XVIII al Parisului.

În Renault Clio, a fost găsită o hârtie pe care scria “Roissy – Saint-Martin – République”. Unul dintre anchetatori a spus că încă nu se ştie sigur dacă acesta era un itinerariu sau o listă cu ţinte potenţiale. 

Luni, un obiect care semăna cu o centură explozivă care i-ar fi aparţinut jihadistului a fost descoperită pe un trotuar pe Chopin Street, în apropiere de stația de metrou Chatillon-Montrouge, scrie Le Figaro. Astfel, anchetatorii cred că telefonul lui Salah Abdeslam ar fi fost aruncat, vineri, în apropiere.Stația de metrou Chatillon-Montrouge este situată pe linia 13, care duce în Port Saint-Denis, unde au avut loc atacuri kamikaze, în apropierea stadionului Stade de France.

Astfel, în privinţa lui Salah Abdeslam, anchetatorii au două teorii – fie nu i-a explodat centura, din cauza unei defecţiuni tehnice, fie s-a răzgândit şi nu a mai vrut să se sinucidă.

Direcția Generală de Securitate Internă a stabilit că Abdeslam a urcat, la data de 1 august, cu Ahmad Dahmani, jihadist belgian în vârstă de 26 de ani, la bordul unui feribot, la Bari, un port din sudul Italiei la Patras în Grecia, unde au fost verificaţi în 4 august. Salah a revenit la Bari la 5 august.

Dahmani, suspectat că ar fi făcut "trasee" înainte de atacurile din Paris, fără să îi fi fost stabilită implicarea, a fost între timp arestat de serviciile turce într-un hotel de lux din Antalya, unde a ajuns în 14 noiembrie, de la Amsterdam.

Ancheta pare să excludă ipoteza că Salah Abdeslam ar face parte din trio-ul care a călătorit cu un Seat, pe traseul cafenelelor din estul Parisului.

În afară de Brahim Abdelhamid și Abdeslam Abaaoud, suspectat că ar fi coordonat atacurile de miercurea trecută şi ucis în raidurile din Saint-Denis, poliția caută să identifice un al treilea om. "Ar putea fi individul din Africa de Nord necunoscut filmat de camerele de luat vederi ale RATP alături de Abaaoud la staţia Croix-de-Chavaux , la ora 22:14, imediat după începerea atacurilor, și, de asemenea, atentatorul sinucigaș neidentificat găsit sub dărâmăturile din Saint-Denis, ", a declarat o sursa ministerială.

De asemenea, cel de-al treilea om ar putea fi unul dintre jihadiştii care au tras focuri de armă, încă neidentificat şi aflat în libertate.

"Noi facem tot ce se poate pentru a găsi posibilii complici si logicieni", a spus un oficial al poliției, care a subliniat "complexitatea relativă" a echipelor criminale.

O serie de șase atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți. 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă