9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVictimele atentatelor de la Paris, comemorate vineri

Victimele atentatelor de la Paris, comemorate vineri

UPDATE 11.40: Mai multe activități au loc în fața Domului Invalizilor din Paris, în semn de comemorare a victimelor atentatelor din urmă cu două săptămâni.

Potrivit site-ului publicației franceze Le Figaro, la ceremonie participă liderii tuturor partidelor parlamentare. Mai mult, președintele Hollande este singurul care va susține un discurs.

Forțe de poliție au fost mobilizate, pentru a asigura buna desfășurare a ceremoniei.

Mai mulți artiști au interpretat melodii, în memoria victimelor atentatelor din Paris. Natalie Dessay a cântat melodia ”Perlimpinpin”, acompaniată de Alexandre Tharaud la pian. Totodată, melodia ”Quand on a que l’amour” a fost interpretată de Nolwenn Leroy, Camelia Jordana șiYael Naim, în timp ce, pe un ecran au apărut fotografii cu victimele.  

—–

Franța aduce, vineri, un omagiu solemn victimelor din atentatele de acum două săptămâni, din Paris, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura între 9.30 și 10.30, în curtea Curtea Invalizilor de la Paris, esplanada din fața Domului unde se află mormântul împăratului Napoleon, informează AFP, citat de Agerpres.

Ceremonia va fi prezidată de șeful statului, François Hollande. Totodată, vor fi prezente familii ale victimelor, cât și numeroși răniți în atacurile teroriste de la Paris.

Evenimentul va fi transmis în direct de mai multe posturi de televiziune, cărora autoritățile le-au solicitat să nu filmeze prim-planuri ale supraviețuitorilor sau familiilor victimelor.  Francezii au fost invitați să participe la eveniment prin arborarea drapelului național la ferestre. 

Președintele Hollande va face o scurtă pauză în ofensiva diplomatică din aceste zile, care l-a purtat de la Washington la Moscova, înainte de a pleca în cursul după-amiezii spre Malta, unde are loc un summit al Commonwealth. 

Șeful statului francez va fi singurul orator în cadrul ceremoniei de vineri, la care va pronunța un discurs de 20 de minute. ‘Prin acest omagiu adus victimelor, el va aduce un omagiu unei întregi generații’, cea de 35 de ani, vârsta medie a victimelor de la sala de concerte Bataclan și de la terasele vizate de teroriști, a dezvăluit unul dintre apropiații președintelui. 

Chiar dacă acțiunile lui Hollande — care includ o întărire considerabilă a măsurilor de securitate pe teritoriul țării, spre nemulțumirea organizațiilor de apărare a drepturilor omului — sunt aprobate de marea majoritate a francezilor, unii apropiați ai celor uciși de jihadiști au decis să boicoteze ceremonia. Ei acuză guvernul socialist că nu a acționat cu suficientă fermitate după atentatele din luna ianuarie împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo și a unui supermagazin cușer din capitala Franței. 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă