23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Cetățean francez, răpit în Algeria de o grupare afiliată Statului Islamic....

UPDATE: Cetățean francez, răpit în Algeria de o grupare afiliată Statului Islamic. Franța confirmă dar nu negociază

UPDATE 06.30: Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a confirmat, luni, autenticitatea înregistrării video în care apare ostaticul francez răpit duminică în Algeria de o grupare islamistă afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), transmite Mediafax.

Laurent Fabius a mai declarat că "nu se pune în discuţie de a ceda" în faţa "ameninţărilor unei grupări teroriste", după ce o organizaţie afiliată Statului Islamic (SI) a avertizat că va ucide un ostatic francez răpit duminică în Algeria.

—–

Un cetățean francez a fost răpit, luni, în Algeria, de o organizație islamistă afiliată grupării teroriste Statul Islamic, relatează AFP, conform Mediafax. Gruparea a anunțat că îl va ucide în cel mult 24 de ore, dacă Franţa nu va opri atacurile aeriene contra SI în Siria.

Gruparea jihadistă algeriană "Jund al-Khilafa", afiliată organizaţiei teroriste SI, a difuzat o înregistrare video în care îl arată pe cetăţeanul francez luat ostatic şi în care îi cere preşedintelui francez să soluţioneze această situaţie.

Un cetăţean francez, Hervé Pierre Gourdel, a fost răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger, anunţă surse din cadrul serviciilor de spionaj.

Bărbatul, un turist în vârstă de 55 de ani, a fost răpit în regiunea muntoasă Kabylie.

Turistul sosise în Algeria de câteva zile şi închiriase, împreună cu prieteni algerieni, o cabană în zona Tikjda, între Tizi Ouzou şi Bouira, la 120 de kilometri est de Alger.

Ministerul francez de Externe i-a îndemnat luni pe cetăţenii francezi care se deplasează în străinătate să fie "extrem de prudenţi", în contextul ameninţărilor grupului terorist Stat Islamic. Abu Muhammad al-Adnani, purtătorul de cuvânt al grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant, a îndemnat la atacuri împotriva cetăţenilor din Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Canada, Australia, ţări care participă la raidurile aeriene în Irak şi Siria.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria, Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL) ocupă vaste regiuni din estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, unde a instituit un "califat islamic". Gruparea teroristă sunnită a decapitat doi cetăţeni americani şi un britanic.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă