11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCetățenii ruși pot călători din nou în Turcia, la o săptămână de...

Cetățenii ruși pot călători din nou în Turcia, la o săptămână de la lovitura de stat eșuată

 

Rusia a ridicat, vineri, interdicția privind deplasarea cetățenilor ruși în Turcia cu avionul, ca urmare a loviturii de stat eșuate de săptămâna trecută, informează AFP, citat de Agerpres.

„Începând cu 22 iulie, toate zborurile regulate spre Turcia de pe teritoriul rus sunt restabilite”, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat transmis în noaptea de joi spre vineri. 

Decizia a fost anunţată după ce autorităţile turce ar fi dat asigurări „că au fost luate măsuri pentru a garanta securitatea cetăţenilor ruşi” care călătoresc în Turcia. 

Compania aeriană rusă Aeroflot a confirmat că a reluat zborurile spre Turcia la miezul nopţii. 

La începutul lunii iulie, Rusia a ridicat restricţiile pe care le-a impus călătoriilor organizate spre Turcia după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a cerut scuze pentru doborârea, anul trecut, a unui bombardier rus de către aviaţia turcă, un caz care a provocat o gravă criză diplomatică între cele două ţări. 

O lovitură de stat eșuată a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia. Potrivit celui mai recent bilanț, bilanţul loviturii de stat a crescut la 246 de morţi, excluzând puciştii, şi că 2.185 de oameni au murit.

Cel puţin 45.000 de oameni au fost reţinuţi, concediaţi sau suspendaţi din funcţie, după lovitura de stat eșuată, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Turcia. Totodată, cel puţin 6.000 de oameni au fost reţinuţi, pentru legături cu tentativa eșuată, a anunţat Ministerul turc de Justiţie. Printre ei se numără comandantul Armatei a II-a, care se ocupă de protecţia graniţelor ţării cu Irakul, Iranul şi Siria, consilierul şef al lui Erdogan pe probleme militare, dar şi comandantul bazei aeriene Incirlik, folosită de trupele SUA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă