13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCetățenii UE cumpără din ce în ce mai multe ARME de foc,...

Cetățenii UE cumpără din ce în ce mai multe ARME de foc, după valul de atacuri teroriste

Numeroşi cetăţeni ai unor ţări europene încearcă să procure arme de foc legale şi alte dispozitive de autoapărare după seria de atacuri teroriste comise în Franţa, Belgia şi Germania şi în contextul venirii a mulţi imigranţi extracomunitari, informează site-ul agenţiei Reuters citat de Mediafax.

Unele companii care vând armament cred că mulţi europeni au devenit îngrijoraţi din cauza venirii a numeroşi imigranţi extracomunitari, deşi un raport al poliţiei germane susţine că refugiaţii nu comit infracţiuni.

Date la nivelul Uniunii Europene nu există, dar informaţiile disponibile la nivel naţional relevă că solicitările pentru obţinerea unor permise de arme de foc sunt în creştere în Elveţia, Austria şi Cehia.

În Germania, s-a intensificat tendinţa achiziţionării unor dispozitive de autoapărare nonletale de genul pistoalelor cu gloanţe oarbe şi a sprayurilor paralizante.

“Nu avem o explicaţie oficială pentru creşterea cererii de cumpărare a dispozitivelor de apărare, dar în general vedem o legătură cu atacurile teroriste din Europa”, afirmă Hanspeter Kruesi, un reprezentant al Poliţiei din cantonul elveţian St. Gallen.

Hanspeter Kruesi le-a recomandat cetăţenilor să nu cumpere arme de foc, argumentând că riscă să apară probleme legale în cazul utilizării acestora. “Există riscul unor efecte penale”, a subliniat oficialul elveţian.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă