16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialChina a anunţat că va elimina, în 2017, restricţiile impuse investiţiilor străine

China a anunţat că va elimina, în 2017, restricţiile impuse investiţiilor străine

Ministerul chinez al Comerţului a anunţat că în 2017, statul asiatic va reduce restricţiile impuse investiţiilor străine, informează Reuters. Prin această măsură, se are în vedere deschiderea sectoarelor în care companiile străine au interese puternice de investiţii şi în care riscurile sunt ţinute sub control, a precizat Ministerul Comerţului, citează Mediafax.

“În 2017, Guvernul Chinei va promova dezvoltarea sănătoasă şi ordonată a investiţiilor în străinătate şi a cooperării”, a precizat Gao Hucheng, explicând că, anul următor, vor creşte dificultăţile de a menţine un flux stabil al investiţiilor străine în China, dar se vor multiplica şi sursele de volatilitate şi riscurile pentru investiţiile directe făcute de companiile chineze în străinătate.

 

Investiţiile directe nonfinanciare efectuate de firme chineze în străinătate (ODI) probabil vor atinge nivelul de 1.120 de miliarde de yuani (161 de miliarde de dolari) în 2016, în timp ce investiţiile străine directe în China vor totaliza 785 de miliarde de yuani (112,9 miliarde de dolari), a transmis luni ministrul chinez al Comerţului, Gao Hucheng, citat de site-ul ChinaDaily.cn şi de agenţia Reuters.

“China va încerca în continuare să stimuleze competiţia în comerţul extern şi să consolideze recentele impulsuri pozitive”, a dat asigurări Gao Hucheng.

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă