17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialChina a interzis celebrităţilor să prezinte emisiuni de televiziune. Care este motivul

China a interzis celebrităţilor să prezinte emisiuni de televiziune. Care este motivul

Autoritatea de reglementare a mass-media din China a interzis celebrităţilor să prezinte show-uri de televiziune, pentru a se asigura că “nicio remarcă nepotrivită” nu va fi făcută în timpul transmisiunilor în direct, informează Mediafax.

Guvernul chinez critică în mod frecvent emisiunile de divertisment, pe care le consideră de proastă calitate, vulgare şi nepotrivite din punct de vedere politic, informează Reuters.

În urma celei mai recente tentative de creştere a controlul asupra segmentului media administrat de stat, prezentatorii de televiziune trebuie să aibă o dicţie perfectă şi calităţi vocale potrivite, care vor fi verificate cu atenţie, precizează agenţia de presă Xinhua, citând Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune.

“Emisiunile TV, inclusiv buletinele de ştiri, programele de interviuri şi comentarii, nu trebuie să angajeze celebrităţi în rolul de prezentatori”, afirmă agenţia Xinhua, citând acea circulară oficială.

“Prezentatorii TV sunt responsabili pentru acele emisiuni; ei ghidează publicul şi controlează ritmul de desfăşurare a transmisiunii live. Din acest motiv, este nepotrivit ca o serie de invitaţi celebri să devină prezentatori sau gazde ale emisiunilor”, precizează acelaşi document.

Prezentatorii TV trebuie, de asemenea, “să se antreneze mai mult” înainte ca emisiunile lor să fie înregistrate.

“Posturile de televiziune angajează adeseori actori şi actriţe celebre şi diverse personalităţi pe post de prezentatori, în special pentru reality show-uri populare, iar acest fapt are ca rezultat multe remarci nepotrivite şi greşeli în timpul transmisiunilor live”, se afirmă în acelaşi document oficial.

În luna mai, aceeaşi autoritate ce reglementează mass-media din China a anunţat că va analiza plângerile primite din cauza unui serial de televiziune antijaponez, criticat de unii dintre telespectatorii chinezi, care l-au considerat “vulgar”, din cauza unei scene în care o femeie foloseşte pentru a ucide un grup de soldaţi niponi o grenadă pe care o ţinuse ascunsă în pantaloni.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă