23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCHINA critică încălcarea drepturilor omului în SUA

CHINA critică încălcarea drepturilor omului în SUA

China a denunţat "situaţia dramatică a drepturilor omului" în Statele Unite, criticând violenţele poliţiei, operaţiunile de spionaj la nivel global şi actele de tortură.

Aceste critici, formulate de guvernul de la Beijing, au fost lansate la o zi după publicarea raportului SUA privind drepturile omului, care critica China, informează Radio Free Europe / Radio Liberty, preluat de Mediafax.

"Situaţia drepturilor omului în Statele Unite este dramatică. America este bântuită de răspândirea armelor de foc, de infracţiuni violente şi de folosirea excesivă a forţei de către poliţie", se arată într-un raport al Consiliului de Stat din China.

Conform acestui document, "serviciile secrete americane au folosit tortura împotriva suspecţilor de terorism, încălcând drepturile omului şi în alte ţări prin atacuri cu drone şi operaţiuni de interceptare a comunicaţiilor".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă