15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialChișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Chișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, vineri, în funcția de prim-ministru interimar pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega, după ce guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis, joi, de parlamentul de la Chișinău, scrie Agerpres. 

Gheorghe Brega a declarat, potrivit Radio Chișinău, că prioritatea pentru Republica Moldova este acum formarea, cât mai rapid posibil, a unui guvern proeuropean.

Anterior, în presa de la Chișinău a fost vehiculat numele vicepremierului pentru reintegrare Victor Osipov pentru ocuparea funcției de prim-ministru interimar.

Valeriu Streleț a refuzat să asigure interimatul funcției de prim-ministru, el prezentându-și vineri demisia președintelui, așa cum prevede Constituția Republicii Moldova.

Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis joi, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de socialiști și de comuniști și susținute de Partidul Democrat, una din formațiunile aflate la putere, într-un moment în care tensiunile din alianța proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă