15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCIA plănuieşte eliminarea liderului Statului Islamic

CIA plănuieşte eliminarea liderului Statului Islamic

CIA plănuieşte eliminarea şefului ISIS, Abu Bakr al-Bagdadi. Directorul serviciului secret american, John Brennan,  susţine că înlăturarea acestuia ar putea avea un impact la fel de mare precum cel al uciderii lui Osama Ben Laden în urmă cu cinci ani. Ben Laden a fost ucis în noaptea de 1 spre 2 mai 2011 de forțele speciale americane, care au luat cu asalt casa acestuia din Pakistan, informează B1 TV.

 

La cinci ani de la momentul asasinării lui Osama Ben Laden, liderul temutei grupări teroriste Al Qaida, şeful CIA John Brennan recunoaşte că omenirea se confruntă cu o ameninţare mult mai mare. 

”Am distrus o mare parte din Al Qaida. Ea nu este complet eliminată, aşa că trebuie să fim atenţi dar acum ne confruntăm cu un nou fenomen, ISIS, care ne va pune probleme în următorii ani”, a declarat șeful CIA.

Brennan susţine ca eliminarea șefului gruparii Statul Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, ar avea un "impact" important asupra organizației jihadiste care a eclipsat Al Qaida.
”Este important şi vom distruge ISIS, nu am niciun dubiu. Trebuie să îndepărtăm liderii care coordonează aceste atacuri oribile”, a afirmat Brennan.

Şeful CIA a avertizat, însă, că Statul Islamic nu reprezintă doar o organizaţie, ci un adevărat fenomen care va fi greu de oprit.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă