11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCinci imigranți, printre care și un copil, s-au înecat în apele Greciei

Cinci imigranți, printre care și un copil, s-au înecat în apele Greciei

Cinci imigranţi, printre care şi un copil, s-au înecat sâmbătă dimineaţă în Marea Egee în largul insulei greceşti Samos după ce ambarcaţiunea lor care venea dinspre Turcia s-a scufundat, a anunţat AFP, informează Agerpres.

“În total, cinci persoane au fost salvate, însă cinci au murit – un copil şi patru femei – în naufragiul ambarcaţiunii lor de plastic cu o lungime de 3,5 metri”, a precizat pentru AFP o reprezentantă a Gărzii de Coastă. 

Căutările continuă pentru a găsi eventuale persoane date dispărute. Numărul imigranţilor aflaţi la bordul ambarcaţiunii nu a fost precizat. 

În pofida încercărilor Uniunii Europene de a opri fluxul migrator, naufragiile în Marea Egee, care separă Grecia de Turcia, au continuat de la începutul anului, iar printre victime se află deseori copii. 

Precedentul naufragiu în apele Greciei din Marea Egee a avut loc la 14 martie, când opt persoane au fost date dispărute în largul insulei Kos. 

Conform statisticilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 140.000 de persoane au ajuns în Grecia din Turcia de la începutul anului, iar 418 au murit. 

Un raport al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi publicat la mijlocul lunii februarie a dezvăluit că, “în medie, doi copii au murit înecaţi zilnic din septembrie 2015, în încercarea familiilor lor de a traversa estul Mării Mediterane (pentru a ajunge în Europa), iar numărul copiilor decedaţi continuă să crească”. 

Din septembrie anul trecut, “când moartea tragică a copilului kurd Aylan a emoţionat întreaga lume, peste 340 de copii – mulţi dintre ei fiind bebeluşi sau de vârste foarte mici – au murit înecaţi în estul Mediteranei”, a subliniat raportul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă