20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCinci mineri au murit într-o mină de cărbune după un cutremur, în...

Cinci mineri au murit într-o mină de cărbune după un cutremur, în Bosnia

Cinci mineri au fost ucişi în urma unei explozii de gaz produse într-o mină de cărbune din Bosnia şi Herţegovina după un cutremur, în timp ce 29 au fost salvaţi după ce s-au aflat blocaţi timp de 20 de ore într-o galerie, a anunţat vineri o sursă oficială, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Acest accident este o tragedie mare pentru toată Bosnia şi Herţegovina. Din nefericire, cinci vieţi au fost pierdute. Împărtăşim durerea familiilor minerilor care au murit", a spus Nermin Niksici, premierul entităţii croato-musulmane din Bosnia, în care este situată regiunea Zenica.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 3,5, care s-a produs la ora 16.30 (14.30 GMT), s-a aflat la 53 de kilometri nord-vest de Sarajevo şi a provocat o explozie de gaz în mina Raspotocje, la periferia oraşului Zenica.

"Operaţiunile de salvare s-au încheiat pentru astăzi, dar vom coborî din nou mâine" în mină, pentru a încerca să aducem corpurile la suprafaţă, a spus un inspector minier aflat la faţa locului, Nuraga Duranovici.

Din cei 29 de mineri salvaţi, 25 au fost internaţi într-un spital din Zenica, dar rănile pe care le-au suferit nu sunt grave.

Minerii se aflau la o adâncime de 600 de metri sub pământ în momentul producerii cutremurului. Ei au fost blocaţi la o adâncime de aproximativ 200 de metri sub pământ, unde mai multe galerii s-au surpat, au explicat minerii la faţa locului.

Cel mai grav accident minier produs în Bosnia datează din 1982, când 39 de mineri au fost ucişi în aceeaşi regiune.

Cele mai citite

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă