22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCine a ajutat Siria să-şi constituie arsenalul chimic

Cine a ajutat Siria să-şi constituie arsenalul chimic

Mai multe companii germane, printre care şi laboratorul farmaceutic Merck, au ajutat regimul sirian să-şi constituie arsenalul chimic, informează Mediafax.

În august 2013, regimul sirian a fost acuzat că a utilizat gazul sarin, fiind una dintre cele mai periculoase substanţe toxice într-un atac soldat cu câteva sute de morţi, în apropiere de Damasc.

Laboratorul farmaceutic Merck a dat asigurări că nu a ajutat la "fabricarea de echipamente" şi nu a procedat nici la "livrări de material pentru construirea de instalaţii (pentru fabricare de produse) chimice".

În urma atacului din august 2013, Damascul a acceptat să-şi desfiinţeze arsenalul chimic, pentru a evita astfel o intervenţie militară americană. Siria a evacuat deja, de pe teritoriul său, în total 1.300 de tone de armament chimic, iar distrugerea ultimelor instalaţii de producere de arme chimice urmează să aibă loc în acest an, potrivit ONU.

Der Spiegel a acuzat regimul sirian, la începutul lui ianuarie, că ar construi în secret un complex susceptibil să creeze arme nucleare, o informaţie care a fost dezminţită de către Damasc.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă