16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCine este noul șef al Administrației prezidențiale din Rusia

Cine este noul șef al Administrației prezidențiale din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin al-a numit pe Anton Vaino în funcția de șef al Administrației prezidențiale, după ce Serghei Ivanov a demisionat din funcție, potrivit agenției TASS, citată de Agerpres.

„Șeful statului rus l-a numit prin decret pe Anton Vaino șef al Administrației prezidențiale, eliberându-l din funcția pe care acesta o deținea anterior”, precizează Kremlinul, într-un comunicat de presă.

Printr-un alt decret Putin l-a eliberat pe Serghei Ivanov din funcția de șef al Administrației prezidențiale și l-a numit reprezentant special al președintelui pentru protecția mediului, ecologie și transport.

Președintele Putin a ținut să precizeze că Serghei Ivanov a părăsit funcția de șef al Administrației prezidențiale din proprie dorință. ‘Țin minte înțelegerea noastră de a nu vă folosi mai mult de patru ani pentru funcția de șef al Administrației prezidențiale. Tratez cu înțelegere dorința dumneavoastră de a trece într-un alt sector de lucru’, a subliniat Putin în timpul întrevederii sale cu Ivanov, o stenogramă a întrevederii fiind publicată vineri pe site-ul Kremlinului.

Potrivit lui Putin, Serghei Ivanov este cel care l-a recomandat pe Anton Vaino în calitate de succesor în funcția de șef al Administrației prezidențiale.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă