22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este rabinul care face bani dintr-un site matrimonial pentru gay şi...

Cine este rabinul care face bani dintr-un site matrimonial pentru gay şi lesbiene

Un rabin din Ierusalim căsătoreşte de şase ani homosexuali cu lesbiene, relatează revista Time, în ediţia electronică. Acum, el şi-a propus să creeze un site matrimonial pentru gay, care îi încurajează să îşi aleagă o pereche de sex feminin şi să se căsătorească. Totuşi, comunitatea gay nu aprobă aceste practici, vorbind despre alegerea unei vieţi trăite în minciună.

Rabinul Arelah Harel şi-a dorit să le ofere o alternativă credincioşilor homosexuali care vor să-şi trăiască vieţile potrivit legii iudaice.

“A fost o idee nebunească, nu ştiu de unde mi-a venit”, le-a spus rabinul jurnaliştilor.

În trecut, rabinul a cununat mulţi oameni care, deşi erau gay, îşi ascundeau orientarea sexuală şi preferau să se căsătorească cu o femeie straight, numai de ochii lumii. Totuşi, Harel consideră că relaţia este mai sănătoasă fără secrete de acest fel, iar partenerii se pot uni în spiritul ideilor în care cred.

Cu toate astea, căsătoriile homosexualilor cu lesbiene nasc destule controverse.

Mie nu mi se pare că este o opţiune, ştiu pe cine iubesc, ştiu de cine mă simt atras, nu cred că a trăi o viaţă gay mă privează de bucuriile pe care le au cuplurile hetero”, a explicat un avocat gay, pe nume Avi.

Deşi nu condamnă acţiunea rabinului – de a căsători cupluri formate din gay şi lesbiene, nu crede că această soluţie va fi adoptată de mulţi, pentru că nu mulţi reuşesc să trăiască o viaţă în minciună. “Dacă un om simte că vrea să trăiască o astfel de viaţă şi este în acord cu ea, e bine, dar nu cred că vor putea duce la capăt o căsătorie falsă“, a arătat Avi.

Nici Amit, un membru al comunităţii gay religioase, nu este convins de eficienţa unor căsătorii ale homosexualilor cu lesbiene. “Nu cred că este pentru toată lumea. Sunt oameni cărora li se potriveşte şi care caută o astfel de soluţie”, a explicat el. Amit se consideră 100% homosexual, însă spune că sunt oameni care nu sunt 100% gay şi ar putea rămâne credincioşi unei femei, iar căsătoria gay-lesbiane este pentru aceşti bărbaţi.

“Unii bărbaţi homosexuali nu se pot schimba, iar alţii pot, iar cei care pot şi se căsătoresc cu o femeie, îi pot rămâne credincioşi”, a explicat el.

“Nu cred că este sănătos pentru copii. Şi nici pentru cuplu. Să fii gay nu este ceva neapărat împotriva religiei”, a explicat purtătorul de cuvânt al grupului religios gay Havruta.

David Jonas a explicat că famiile în care mama lipseşte pot deveni disfuncţionale. Pe de altă parte, el arată că cel mai important lucru este ca cei doi parteneri să ţină unul la celălalt- mai ales că este vorba de un gay şi o lesbiană.

Copiii vor simţi dacă nu se iubesc, fie că părinţii sunt sau nu gay. Dacă eşti homo şi nu există iubire între parteneri, copiii vor şti“, a precizat Jonas.

În ultimii şase ani, Arelah Harel a celebrat căsătorii de unul singur, însă, din septembrie, rabinul vrea să creeze un serviciu matrimonial online. La înscrierea pe site, oamenii vor plăti 42 dolari, iar, dacă îşi descoperă perechea şi vor să-şi pună pirostriile, vor plăti aproximativ 430 dolari.

“Cei mai mulţi sunt foarte fericiţi, au copii, au ceea ce îşi doresc, locuiesc împreună, ca un fel de familie, ca un fel de cuplu. Nu e o familie obişnuită, dar e ceva…“, a explicat rabinul pentru revista Time.

Totuşi, reporterii au intervievat 12 cupluri căsătorite de Harel- formate din gay şi lesbiene, iar unul dintre bărbaţi, căsătorit de 2 ani şi jumătate, a recunoscut că şi-a înşelat partenera de trei ori până acum.

Rabinul arată că infidelitatea poate apărea în orice căsnicie, inclusiv în cele gay-lesbiene. “Dacă el vrea să meargă cu alt bărbat sau ea cu altă femeie, o vor face. Eu nu sunt de acord, dar nu este treaba mea“, a spus Harel.

 

 

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă