15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCiocniri între poliție și migranții din Grecia, care refuză transferul în taberele...

Ciocniri între poliție și migranții din Grecia, care refuză transferul în taberele speciale

Migranţii aflați în taberele improvizate din Grecia sunt tot mai nemulțumiți de atitudinea autorităților locale, informează TVR.

Doar 1000 de migranți au acceptat transferul de la Idomeni spre centrele speciale. Autorităţile au dizlocat forţe de ordine ca să ţină situaţia sub control. Migranţii refuză transferul în centrele speciale şi speră că frontiera spre nordul Europei va fi redeschisă.

Macedonia a aprobat însă prelungirea stării de urgenţă la frontierele de sud şi de nord ale ţării pînă la sfârşitul anului. Ceea ce înseamnă că poliţia şi armata vor continua să asigure, în comun, protecţia graniţelor. Persoane necunoscute răspândesc din când în când fluturaşi printre refugiaţi pe care sunt desenate rute alternative, una prin Albania, spre exemplu.

Potrivit unei anchete a publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung, traficanţii ar pregăti un nou traseu. Printre punctele de plecare s-ar afla staţiunea Antalya de la Marea Mediterana, oraşul turc Mersin, de la graniţa cu Siria, şi Atena. Traficanţii ar urma să folosească nave de pescuit şi mici vase de transport marfă pentru a aduce migranţi prin Mediterana în Italia. Noua schemă ar urma să intre în vigoare luna viitoare.

Ungaria se află printre ţările care îşi întăresc semnificativ paza la frontieră. Este pregătită să tripleze numărul militarilor, la 6.000, ca să facă faţă provocării fluxului migrator.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă