11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCioloș: România vrea să adere la un spațiu Schengen solid, consolidat şi...

Cioloș: România vrea să adere la un spațiu Schengen solid, consolidat şi credibil

Premierul Dacian Cioloș i-a declarat președintelui Franței că România vrea să adere la un spațiu Schengen consolidat și credibil.

“Suntem interesaţi să aderăm la un spaţiu Schengen care să fie solid, consolidat şi credibil şi, din acest punct de vedere, România va susţine orice iniţiativă care merge în această direcţie”, a declarat premierul Dacian Cioloş în fața președintelui François Hollande.

Premierul Cioloș a făcut această declarație cu prilejul vizitei sale de două zile în Franța, a informat joi Guvernul României.

Delegația română a evidențiat interesul României pentru menținerea și intensificarea cooperării sectoriale cu Franța în domenii de interes comun, printre care infrastructură, energie, cercetare, agricultură, industria agro-alimentară, dar şi pentru Laserul de la Măgurele şi platforma de valorificare a acestuia, faţă de care partea franceză şi-a manifestat interesul.

În ceea ce privește aderarea țării noastre la spațiul Schengen, premierul Dacian Cioloş a subliniat necesitatea recunoaşterii contribuţiei pe care România o are deja la controlul frontierelor. Șeful guvernului a evocat criteriile care au fost deja îndeplinite de România şi care ar permite, în această etapă, deschiderea frontierelor aeriene.

La rândul său, președintele François Hollande a subliniat necesitatea asigurării unui viitor pentru spațiul Schengen, precizând că miniștrii de interne ai ambelor țări poartă discuţii cu privire la etapele care sunt necesare pentru a răspunde cerințelor de securitate la nivel european. În context, premierul Cioloş a confirmat faptul că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră.  

Hollande și Cioloș au mai discutat despre politica de vecinătate din zona estică a UE, evoluţia situației de securitate din Ucraina și necesitatea continuării dialogului în cadrul Grupului de sprijin pentru Republica Moldova, cu accent pe susţinerea evoluţiei economice.

Președintele francez a declarat că a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a efectua o vizită oficială în România, în cursul anului 2016.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă