20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCirca 90% dintre militarii ucraineni s-au retras din Debalţeve

Circa 90% dintre militarii ucraineni s-au retras din Debalţeve

Aproximativ 90% dintre militari s-au retras din Debalţeve, în ultimele 24 de ore, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt pentru operaţiunile din Donbas, Anatoli Stelmah, informează Mediafax.

"Aproximativ 90% din personal a fost retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore", a declarat Stelmah în cadrul unei întâlniri cu presa, negând că militarii ar fi încercuiţi, conform Interfax Ucraina.

"Operaţiunea se apropie de final", a precizat el. "Nu dezvăluim toate detaliile. Un coridor special a fost creat pentru retragerea trupelor, acesta fiind protejat de artilerie", a adăugat el.

Luptele au continuat în acest oraş strategic în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut însă că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.

Cele mai citite

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi s-a angajat să permită trecerea asistenţei umanitare în Fâşia Gaza

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promis, într-o discuție cu președintele american Joe Biden, să permită trecerea ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza prin punctul...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă