14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCirca 90.000 de imigranți ar fi pătruns pe teritoriul Serbiei

Circa 90.000 de imigranți ar fi pătruns pe teritoriul Serbiei

Aproximativ 90.000 de imigranţi au pătruns pe teritoriul Serbiei de la începutul anului 2015, pentru majoritatea fiind însă doar o ţară de tranzit spre statele din vestul Europei, potrivit ministrului sârb de Interne, relatează Mediafax

 

Nebojsa Stefanovic, ministrul de Interne al Serbiei, a anunţat, vineri, că aproximativ 90.000 de imigranţi au pătruns pe teritoriul Serbiei de la data de 1 ianuarie şi până în prezent.

Citește și: Criza imigranților din Calais se intensifică. Franța cere ajutor SUPLIMENTAR Londrei

El a precizat că, pentru majoritatea imigranţilor, Serbia reprezintă o ţară de tranzit, deşi zilnic circa 2.000 de imigranţi trec de frontierele ţării.

Stefanovici a subliniat şi faptul că forţele de ordine sunt pregătite să facă faţă valului de imigranţi, pentru a asigura securitatea statului. Până în prezent, nu s-au înregistrat incidente între locuitori şi imigranţi, a dat asigurări ministerul sârb de Interne.

Problema fondurilor necesare acestui fenomen al migrării cu care se confruntă Serbia a fost adusă în discuţie de ministrul de Interne care a declarat că oficialii sârbii vor discuta cu reprezentanţii comunităţii internaţionale pentru de a furniza în continuare adăpost temporar, alimente şi servicii medicale imigranţilor care pătrund pe teritoriul Serbiei. El a mai subliniat şi necesitatea stabilirii unui plan pe plan european, privind problema imigraţiei.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă