15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialClinton îl acuză pe Trump de "obediență absolută" față de obiectivele diplomației...

Clinton îl acuză pe Trump de “obediență absolută” față de obiectivele diplomației ruse

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, l-a acuzat duminică pe rivalul său republican, Donald Trump, de "obediență absolută" față de obiectivele diplomației ruse, într-un nou episod al unei polemici despre presupusele legături ale miliardarului cu Moscova, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Afirmațiile controversate ale lui Donald Trump din ultimele zile cu privire la Rusia și despre e-mail-urile dnei Clinton și ale Partidului Democrat — pe care el le-a pus apoi pe seama "sarcasmului" său — au alimentat criticile de incompetență la adresa sa, tabăra lui Clinton acuzându-l că încurajează o "putere străină să-i spioneze opozantul politic".

Moscova este suspectată de responsabili democrați și de agenții specializate în securitate cibernetică că a încercat să influențeze campania electorală americană în favoarea republicanului Donald Trump, prin orchestrarea scurgerii a 20.000 de mesaje din tabăra democraților. Aceste e-mail-uri publicate de WikiLeaks înaintea Convenției democrate au dezvăluit neîncrederea și disprețul unor responsabili ai partidului pentru Bernie Sanders, fost rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare.

Criticându-și adversarul republican, candidata democrată a denunțat duminică la postul de televiziune Fox News "încurajarea (lui Trump) ca rușii să pirateze conturile e-mail, laudele sale foarte excesive pentru (președintele Vladimir) Putin și obediența sa absolută față de lista cu obiective rusești în materie de politică externă". "În ceea ce privește temperamentul, el nu este făcut să fie președinte și comandant suprem", a declarat fostul secretar de stat.

"Expunând faptele, aceasta ridică semne de întrebare cu privire la influența rusă asupra alegerilor noastre. Noi nu vom tolera aceasta din partea altei țări", a adăugat ea. "Faptul că Trump încurajează aceasta și aduce elogii lui Putin, în pofida a ceea ce pare a fi un efort deliberat de a încerca să influențeze alegerile, cred că aceasta ridică semne de întrebare care țin de securitatea națională", a declarat democrata în interviul său pentru Fox News, primul după discursul său de învestitură joi la Convenția partidului său.

La rândul său, Donald Trump s-a lăudat din nou duminică la ABC News cu faptul că președintele Putin "îl tratează cu mare respect" și că ar fi spus despre el că "Donald Trump va câștiga, Donald Trump este un geniu". Trump a insistat că "nu l-a întâlnit niciodată" pe președintele rus și nici "nu a vorbit vreodată cu el la telefon", dar că "dacă țara noastră s-ar înțelege bine cu Rusia, aceasta ar fi un lucru bun".

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă